چه زمانی به آن می‌رسیم؟

0 68

چه زمانی به آن می‌رسیم؟ | سلامت

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:

خون دماغ یا گوش درد

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

مشکل در بلع

حلق و دهان، دروازۀ بدن هستن. وجود مشکل در اونها برای بقیۀ اندام‌ها هم مشکل ایجاد می‌کنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافتِ مشاوره

خون در مدفوع

علت‌های مشاهدۀ خون در مدفوع می‌تواند هموروئید، بواسیر، کولیت روده و… باشه. برای تشخیص و درمان درست و به موقع، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

اختلال خواب

اختلال خواب اگه جدی گرفته نشه، سلامت جسم و روان رو درگیر می‌کنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص اعصاب و روان بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

درد کمر، پا، دست یا زانو

دردهای اسکلتی یکی از شایع‌ترین علائم ایرانی‌هاست، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

سردرد

سردرد علت‌های مختلفی داره؛ از اضافه وزن گرفته تا اختلال در هورمون‌ها. برای تشخیص درست علت سردردت تا دیر نشده علائمت رو به متخصص مغز و اعصاب بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

معده درد یا حالت تهوع

سرطان معده سومین سرطان شایع ایران است. همین حالا علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافتِ مشاوره

زخم مداوم دهانی

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مُشاوره

سرفۀ مزمن

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص ریه بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

اضطراب و استرس

تا دیر نشده علائمت رو به کارشناس روانشناس بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

یائسگی یا منوپوز (Menopause) از آن دسته مواردی است که همه تا حدودی از آن مطلع هستند، اما تعداد کمی از افراد درباره آن صحبت می‌کنند. از سوی دیگر، سن یائسگی و علائم آن می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. به همین دلیل، بسیاری از زنان درباره فرآیند یائسه شدن اطلاعات کافی ندارند. در مقاله امروز مجله درمانکده قصد داریم به سن یائسگی در زنان ایران بپردازیم تا درک بهتری درباره این موضوع پیدا کنید. اگر می‌خواهید بدانید که بیشتر زنان در چه سنی یائسه می شوند، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: یائسگی چیست؟

چه موقع به سن یائسگی می‌‌رسید؟

در پاسخ به این سوال که یائسگی از چه سنی شروع میشود باید بگوییم که سن یائسگی از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما معمولا در حوالی ۵۰ سالگی رخ می‌دهد.

زنی که به سن یائسگی رسیده است و یک ساعت رومیزی در دست دارد
یائسگی معمولا در حوالی ۵۰ سالگی رخ می‌دهد.

معمولا چند سال قبل از رسیدن به سن یائسگی، سطح استروژن و پروژسترون (۲ هورمونی که توسط تخمدان‌ها تولید می‌شوند) تغییر می‌کند. در نتیجه، متوجه نامنظم شدن چرخه قاعدگی خود می‌شوید. به طوری که ممکن است فاصله بین ۲ پریود در مقایسه با گذشته کاهش یا افزایش یابد و مقدار خونریزی خیلی کم یا شدید شود. به این وضعیت «پیش‌یائسگی» می‌گویند.

سپس وارد دوران یائسگی می‌شوید، به این معنی که بعد از آخرین قاعدگی خود حداقل به مدت ۱۲ ماه پریود نمی‌شوید. بنابراین، اگر ۶ ماه خونریزی نداشته باشید و بعد از آن دوباره پریود شوید، یائسه محسوب نمی‌شوید.

در صورت لزوم می توانید با دکتر زنان آنلاین مشورت کنید و هم می توانید به صورت حضوری به متخصص زنان مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: هورمون‌ درمانی در یائسگی چگونه است؟

چه عواملی روی سن یائسگی تاثیر دارند؟

اگرچه یائسگی به طور طبیعی با بالا رفتن سن اتفاق می‌افتد، اما ممکن است با برداشتن تخمدان‌ها هم رخ دهد. پزشک برای درمان بعضی از بیماری‌های زنان مجبور است رحم و تخمدان‌ها را با جراحی از بدن خارج کند. حتی اگر تخمدان‌ها دست‌نخورده باقی بمانند و فقط رحم برداشته شود، باز هم ممکن است علائم شبیه یائسگی را تجربه کنید.

زنی که به سن یائسگی رسیده و به دلیل گرگرفتگی دست خود را روی پیشانی گذاشته است
برداشتن تخمدان‌ها با جراحی باعث می‌شود در مقایسه با سایر زنان زودتر یائسه شوید.

یائسگی زودرس زمانی رخ می‌دهد که در سنین ۴۰ تا ۴۵ سالگی یائسه شوید. یائسگی پیش‌رس یا نارسایی تخمدان اولیه زمانی اتفاق می‌افتد که یائسگی قبل از ۴۰ سالگی شروع شود. اگر هیچ دلیل پزشکی واضحی برای زود یائسه شدن وجود نداشته باشد، احتمالا علت آن ژنتیکی است. از سایر عواملی که در بروز این مشکل نقش دارند می‌توان به سبک زندگی (کم‌تحرکی، چاقی و سیگار کشیدن)، مشکلات کروموزومی (مثل سندرم ترنر)، بیماری‌های خودایمنی (مانند روماتیسم مفصلی) و صرع اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: سرطان دهانه رحم چه علائمی دارد؟

کلام پایانی درباره سن یائسگی

بیشتر زنان در حدود ۵۰ سالگی یائسه می‌شوند، اما این اتفاق ممکن است زودتر یا دیرتر رخ دهد. خارج کردن تخمدان‌ها از بدن و ابتلا به بعضی از بیماری‌ها باعث می‌شود زودتر از سایر زنان وارد دوران یائسگی شوید. معمولا قبل از اینکه به طور رسمی یائسه شوید، علائم مرتبط با آن را تجربه می‌کنید. از این علائم می‌توان به تغییرات قاعدگی، گرگرفتگی و تعریق شبانه اشاره کرد.

اگر فکر می‌کنید در حال رسیدن به سن یائسگی هستید، با پزشک زنان مشورت کنید. پزشک می‌تواند به تمام سوالات‌تان پاسخ دهد و در تمام مراحل یائسگی راهنمای شما باشد. برای تعیین وقت ویزیت حضوری به سایت درمانکده مراجعه کنید و از دکتر زنان مورد نظر خود نوبت بگیرید. همچنین در هر نقطه از ایران یا جهان که باشید می‌توانید برای مشاوره آنلاین با دکتر زنان از طریق درمانکده اقدام کنید.

سوالات متداول

تا چند سالگی پریود می شویم؟

سن یائسگی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به عوامل مختلفی مثل ژنتیک و وضعیت سلامتی بستگی دارد. با این حال، بیشتر زنان در حوالی ۵۰ سالگی یائسه می‌شوند.

در یائسگی چه اتفاقی می‌افتد؟

وقتی به سال‌‌های پایانی دوران باروری خود نزدیک می‌شوید، بدن استروژن کمتری تولید می‌کند و در نهایت خونریزی قاعدگی متوقف می‌شود. کاهش استروژن می‌تواند به بروز طیف وسیعی از علائم مانند گرگرفتگی منجر شود.

اولین علامت یائسگی چیست؟

نامنظم بودن پریود معمولا اولین علامت یائسگی است، اما ممکن است علائم دیگری مثل گرگرفتگی و تغییرات خلقی را هم تجربه کنید.

پزشک چگونه یائسگی را تشخیص می‌دهد؟

پزشک با اندازه‌گیری بعضی از هورمون‌‌ها در خون، برای مثال هورمون محرک فولیکول (FSH) و استرادیول (یک نوع استروژن)، می‌تواند یائسگی را تایید کند. افزایش FSH و کاهش استرادیول نشان‌دهنده فرا رسیدن زمان یائسگی است.

آیا یائسگی در ۴۲ سالگی به درمان نیاز دارد؟

به یائسگی قبل از ۴۵ سالگی یائسگی زودرس می‌گویند. این عارضه معمولا به درمان نیاز ندارد، با این حال پزشک می‌تواند با راه‌‌کارهای مختلف (مثل هورمون درمانی) به کنترل علائم آن کمک کند.

منابع: .healthline, healthline

 32 بازدید


Leave A Reply

Your email address will not be published.