مدفوع سفید نشانه چیست؟ علت + راه های درمان آن

0 152

مدفوع سفید نشانه چیست؟ علت + راه های درمان آن | سلامت

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:

خون دماغ یا گوش درد

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

مشکل در بلع

حلق و دهان، دروازۀ بدن هستن. وجود مشکل در اونها برای بقیۀ اندام‌ها هم مشکل ایجاد می‌کنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافتِ مشاوره

خون در مدفوع

علت‌های مشاهدۀ خون در مدفوع می‌تواند هموروئید، بواسیر، کولیت روده و… باشه. برای تشخیص و درمان درست و به موقع، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

اختلال خواب

اختلال خواب اگه جدی گرفته نشه، سلامت جسم و روان رو درگیر می‌کنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص اعصاب و روان بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

درد کمر، پا، دست یا زانو

دردهای اسکلتی یکی از شایع‌ترین علائم ایرانی‌هاست، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

سردرد

سردرد علت‌های مختلفی داره؛ از اضافه وزن گرفته تا اختلال در هورمون‌ها. برای تشخیص درست علت سردردت تا دیر نشده علائمت رو به متخصص مغز و اعصاب بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

معده درد یا حالت تهوع

سرطان معده سومین سرطان شایع ایران است. همین حالا علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافتِ مشاوره

زخم مداوم دهانی

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مُشاوره

سرفۀ مزمن

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص ریه بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

اضطراب و استرس

تا دیر نشده علائمت رو به کارشناس روانشناس بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

مدفوع شما می‌تواند چیزهای زیادی در مورد سلامتی و عملکرد دستگاه گوارش‌تان بگوید. رنگ طبیعی معمولا از قهوه‌ای روشن تا قهوه‌ای تیره و حتی مایل به سبز متغیر است. با این حال، رنگ و بافت مدفوع می‌تواند با رژیم غذایی، مصرف بعضی از داروها یا به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای تغییر کند. اگر سفید یا رنگ‌پریده باشد، ممکن است از وجود یک بیماری در کبد یا کیسه صفرای شما خبر دهد. در مقاله امروز مجله درمانکده، با هر آنچه که لازم است درباره مدفوع سفید بدانید آشنا می‌شوید. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

مدفوع سفید در بزرگسالان نشانه چیست؟

رنگ تحت تاثیر غذاهای مصرفی شما و ماده‌ای به نام صفرا قرار دارد. صفرا یک مایع سبز مایل به زرد است که توسط کبد تولید می‌شود و نقش مهمی در هضم چربی‌ها دارد. این مایع از نمک‌های صفراوی، بیلی‌روبین و کلسترول تشکیل شده است.

بیلی‌روبین ماده دیگری است که روی رنگ شما تاثیر می‌گذارد. این ماده یک رنگدانه زرد رنگ است که از تجزیه گلبول‌های قرمز خون ایجاد شده و از طریق صفرا از بدن دفع می‌شود. صفرا در کیسه صفرا، اندام کوچک کیسه مانندی که در زیر کبد قرار دارد، ذخیره می‌شود.

بیشتر بدانید: خون در مدفوع نشانه چیست؟

هنگامی که غذا می‌خورید، کیسه صفرا از طریق لوله‌ای به نام مجرای صفراوی مشترک، صفرا را وارد روده کوچک می‌کند. وقتی صفرا به روده کوچک می‌رسد، با تجزیه چربی‌ها به اسیدهای چرب، به بدن کمک می‌کند که غذا را هضم کرده و مواد مغذی آن را جذب کند.

اینفوگرافی درباره دلایل مدفوع سفید در بزرگسالان
بعضی از بیماری‌ها و داروها روی رنگ مدفوع تاثیر دارند.

اگر مشکلی در دستگاه گوارش وجود داشته باشد یا یکی از اندام‌های درگیر در فرآیند هضم به درستی کار نکند، رنگ شما ممکن است تغییر کند. هنگامی که مدفوع رنگ‌پریده یا سفید است، احتمال دارد چند مشکل پزشکی مختلف وجود داشته باشد، از جمله:

1. بیماری کبدی

بیماری‌های کبدی مانند سیروز، سرطان کبد و هپاتیت همگی می‌توانند باعث کم‌رنگ یا سفید شدن مدفوع شوند. چون وقتی کبد به درستی کار نمی‌کند، صفرا و بیلی‌روبین نمی‌توانند به روده کوچک برسند که این روی رنگ مدفوع تاثیر می‌گذارد. هنگامی که کبد صفرای کافی تولید نمی‌کند یا صفرا نمی‌تواند به روده کوچک برسد، مدفوع سفید یا کم‌رنگ می‌شود.

2. مشکلات کیسه صفرا و مجاری صفراوی

انسداد کیسه صفرا یا بیماری‌هایی که کیسه صفرا را تحت تاثیر قرار می‌دهند، می‌توانند یکی از علل سفید باشند. اگر کیسه صفرا مسدود شده باشد (انسداد صفراوی)، صفرا و بیلی‌روبین نمی‌توانند وارد سیستم گوارشی شوند که این به کم‌رنگ شدن منجر می‌شود.

بیشتر بدانید: بی‌اختیاری مدفوع چیست؟

شایع‌ترین علت انسداد صفرا، سنگ‌های صفراوی هستند که در کیسه صفرا یا مجاری صفراوی ایجاد می‌شوند. سنگ‌های صفراوی بزرگ می‌توانند در مجرای صفراوی گیر کرده و از جریان صفرا به داخل روده جلوگیری کنند. در این شرایط ممکن است علاوه بر تغییر رنگ مدفوع، علائم دیگری مثل زردی پوست یا چشم‌ها (یرقان)، درد شکم، حالت تهوع و استفراغ را هم تجربه کنید.

Leave A Reply

Your email address will not be published.