داروی لووفلوکساسین چیست؟ قرصی برای درمان انواع عفونت بدن | سلامت
تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره

حلق و دهان، دروازۀ بدن هستن. وجود مشکل در اونها برای بقیۀ اندامها هم مشکل ایجاد میکنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافتِ مشاوره

علتهای مشاهدۀ خون در مدفوع میتواند هموروئید، بواسیر، کولیت روده و… باشه. برای تشخیص و درمان درست و به موقع، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره

اختلال خواب اگه جدی گرفته نشه، سلامت جسم و روان رو درگیر میکنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص اعصاب و روان بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره

دردهای اسکلتی یکی از شایعترین علائم ایرانیهاست، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره

سردرد علتهای مختلفی داره؛ از اضافه وزن گرفته تا اختلال در هورمونها. برای تشخیص درست علت سردردت تا دیر نشده علائمت رو به متخصص مغز و اعصاب بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره

سرطان معده سومین سرطان شایع ایران است. همین حالا علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافتِ مشاوره

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مُشاوره

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص ریه بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره

تا دیر نشده علائمت رو به کارشناس روانشناس بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
عفونتهای باکتریایی بیماریهایی هستند که در اثر رشد باکتریها ایجاد میشوند و روی نواحی مختلف بدن از جمله پوست، دستگاه گوارش، ریهها، قلب، مغز یا خون تاثیر میگذارند. معمولا برای درمان این عفونتها از آنتیبیوتیکها استفاده میشود که انواع مختلفی دارند. یکی از رایجترین آنتیبیوتیکها داروی لووفلوکساسین است که میتواند طیف وسیعی از باکتریها را از بین ببرد. اگر میخواهید بدانید که داروی لووفلوکساسین چیست و به درمان چه بیماریهایی کمک میکند، تا انتهای این مقاله از مجله درمانکده با ما همراه باشید.
اطلاعات شناسنامهای داروی لووفلوکساسین
عناوین مرتبط با شناسنامه دارو | توضیحات |
چکیده راهگشای دارو | لووفلوکساسین یک آنتیبیوتیک فلوروکینولون است که برای درمان عفونتهای باکتریایی دستگاه تنفس فوقانی، پوست، مجاری ادراری و پروستات و همچنین درمان سیاه زخم استنشاقی و طاعون استفاده میشود. |
نام دارو | این دارو با نام لووفلوکساسین (Levofloxacin) شناخته میشود. |
بکگراند دارو | Levofloxacin اولین بار در سال ۱۹۹۶ توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تایید شد. سپس بلافاصله بعد از آن، کانادا و چند کشور آمریکای جنوبی هم استفاده از آن را تایید کردند. |
نوع دارو | این دارو از نوع مولکول کوچک (Small molecule) است. |
گروه دارو | Levofloxacin یک داروی تایید شده است که محققان مطالعات زیادی درباره اثربخشی آن انجام دادهاند. |
ساختار دارو | ![]() |
فرمول شیمیایی | C18H20FN3O4 |
داروهای هم گروه | سیپروفلوکساسین، جمیفلوکساسین، موکسیفلوکساسین، نورفلوکساسین و افلوکساسین |
فرمهای موجود دارو | قرص، محلول خوراکی، آمپول و قطره چشمی |
نام برندهای داروی لووفلوکساسین
این دارو با نامهای تجاری مختلف به فروش میرسد، از جمله:
- آفتاکوییکس
- تاوانکس
- لووفکت
- لتانکس
- باکتینون
- افتاکوییکس
- تاواپنو
- ولاتریکس
- ریفکساسین
- لوفلوکسید
- لینوکین
- لویلوکس
- تاکسوکوئین
- تافکس سیدال
- یووکس
- تیووکسا
کاربرد لووفلوکساسین
از فواید داروی لووفلوکساسین برای درمان عفونتهای باکتریایی استفاده میشود. این عفونتها عبارتاند از:
- پنومونی (ذاتالریه)
- عفونت سینوس
- عفونتهای پوستی
- عفونت مزمن پروستات
- پیلونفریت (عفونت کلیه)
- سیاه زخم استنشاقی (تنفسی)
- طاعون
بیشتر بخوانید : آموکسیکلاو را چگونه مصرف کنیم؟

گاهیاوقات Levofloxacin برای درمان عفونتهای چشمی، اندوکاردیت (عفونت دیواره قلب و دریچههای آن)، بعضی از بیماریهای مقاربتی، سالمونلا و شیگلا (عفونتهایی که باعث اسهال شدید میشوند) و اسهال مسافرتی مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو میتواند به درمان برونشیت یا عفونتهای دستگاه ادراری هم کمک کند، اما در صورت وجود گزینههای درمانی دیگر نباید برای برونشیت و انواع خاصی از عفونتهای دستگاه ادراری استفاده شود.
آنتیبیوتیکهایی مانند داروی لووفلوکساسین برای کرونا، سرماخوردگی، آنفولانزا یا سایر عفونتهای ویروسی موثر نیستند. استفاده از این دارو در مواقعی به آن نیاز نیست، خطر ابتلا به عفونتهای مقاوم به آنتیبیوتیک را افزایش میدهد.
روش مصرف لووفلوکساسین
از قرص Levofloxacin یک بار در روز، همراه با غذا یا بدون آن استفاده کنید، اما محلول خوراکی باید یک ساعت قبل از غذا یا ۲ ساعت بعد از آن مصرف شود. دارو را هر روز در یک ساعت مشخص بخورید و بدون مشورت با پزشک دوز آن را کاهش یا افزایش ندهید.
مدت زمان مصرف داروی لووفلوکساسین به نوع عفونت شما بستگی دارد. حتما دوره درمان را کامل کنید، حتی اگر بعد از چند روز احساس بهتری داشتید. چون در غیر این صورت ممکن است عوارض جانبی خاصی را تجربه کنید. از سوی دیگر، قطع زودهنگام دارو احتمال برگشت عفونت را افزایش میدهد و باعث مقاوم شدن باکتریها به آنتیبیوتیک میشود.
بیشتر بخوانید: کاربرد داروی سفالکسین
عوارض داروی لووفلوکساسین
Levofloxacin ممکن است در بعضی از افراد عوارض جانبی ایجاد کند. اگر علائم زیر را برای مدت طولانی تجربه کردید، با پزشک درباره آنها مشورت کنید:
- حالت تهوع
- استفراغ
- اسهال
- درد شکم
- یبوست
- سوزش سر دل
- خارش واژن یا ترشح از واژن

علاوه بر این، توصیه میشود در صورت مشاهده علائم زیر فورا مصرف دارو را قطع و به پزشک مراجعه کنید:
- اسهال شدید که ممکن است با تب یا کرامپ معده یا بدون این علائم رخ دهد
- بثورات پوستی
- کهیر
- خارش
- تاول زدن پوست
- تب
- تورم چشم، صورت، دهان. لبها، زبان، گلو، دستها یا پاها
- گرفتگی صدا
- سرفه مداوم
- مشکل در تنفس یا بلع
- تشنگی یا گرسنگی شدید، پوست رنگپریده، لرزش، ضربان قلب سریع، تعریق، تکرر ادرار، تاری دید یا اضطراب غیر عادی
- غش یا از دست دادن هوشیاری
- زرد شدن پوست یا چشم، ادرار تیره رنگ یا مدفوع روشن
- تشنج
- کبودی یا خونریزی غیر عادی
- درد ناگهانی در قفسه سینه، معده یا کمر
Levofloxacin ممکن است در کودکان باعث ایجاد مشکلاتی در استخوانها و مفاصل شود. این دارو معمولا به کودکان و نوجوانان کمتر از ۱۸ سال داده نمیشود، مگر اینکه به طاعون مبتلا باشند یا در معرض خطر ابتلا به طاعون یا سیاه زخم استنشاقی قرار داشته باشند.
اگر پزشک این دارو را برای کودک شما تجویز کرد، حتما به او اطلاع دهید که آیا فرزندتان به مشکلات مفصلی مبتلا است یا خیر. در صورتی که کودک در حین مصرف Levofloxacin یا پس از دریافت آن دچار مشکلات مفصلی مانند درد یا تورم شد، با پزشک تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید: روش مصرف قرص متروماکس

موارد احتیاط پیش از مصرف
رعایت نکات زیر عوارض جانبی ناشی از مصرف داروی Levofloxacin را به حداقل میرساند:
- اگر به لووفلوکساسین یا سایر داروها از جمله سیپروفلوکساسین، دلافلوکساسین، جمیفلوکساسین، موکسیفلوکساسین و افلوکساسین حساسیت دارید، قبل از مصرف Levofloxacin با پزشک مشورت کنید.
- فهرست تمام داروها، مکملهای غذایی و محصولات گیاهی مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید. گاهیاوقات لازم است پزشک دوز داروهایتان را تغییر دهد یا شما را به دقت تحت نظر داشته باشد.
- اگر از آنتیاسیدهای حاوی هیدروکسید آلومینیوم یا هیدروکسید منیزیم یا داروهای خاصی مانند محلول دیدانوزین، سوکرالفیت یا مکملهای حاوی آهن و روی استفاده میکنید، آنها را حداقل ۲ ساعت قبل از Levofloxacin یا ۲ ساعت بعد از این دارو بخورید.
- اگر به مشکلاتی مانند ضربان قلب آهسته یا نامنظم، حمله قلبی، آنوریسم آئورت (تورم شریان بزرگی که خون را از قلب به سراسر بدن منتقل میکند)، فشار خون بالا، بیماری عروق محیطی، دیابت، بیماری کبدی، کمبود پتاسیم و منیزیم یا بیماریهای ژنتیکی مبتلا هستید، حتما پزشک را مطلع کنید.
- تا زمانی که متوجه نشدهاید که این دارو چه تاثیری روی شما دارد، رانندگی نکنید یا فعالیتهایی انجام ندهید که به هوشیاری کامل نیاز داشته باشند.
- از مواجهه غیر ضروری یا طولانیمدت با نور خورشید بپرهیزید و از لباس مناسب، عینک آفتابی و کرم ضد آفتاب استفاده کنید. همچنین توصیه میشود از تختهای برنزهکننده استفاده نکنید. چون این دارو ممکن است پوست شما را به نور خورشید یا اشعه ماوراء بنفش حساس کند.
- Levofloxacin میتواند روی اثربخشی واکسنهای حاوی باکتری زنده (مانند واکسن تیفوئید) تاثیر بگذارد. بنابراین، قبل از انجام هر گونه واکسیناسیون به پزشک بگویید که از این دارو استفاده میکنید.
- به دلیل تداخل دارویی لووفلوکساسین با الکل، بهتر است در حین مصرف آن از نوشیدنیهای الکلی استفاده نکنید. Levofloxacin باعث سرگیجه یا سبکی سر میشود و الکل ممکن است سرگیجه شما را تشدید کند.
بیشتر بخوانید: کاربرد قرص سفکسیم چیست؟

تداخل دارویی لووفلوکساسین
بعضی از داروها خطر عوارض جانبی Levofloxacin را افزایش میدهند یا باعث کاهش اثربخشی آن میشوند. این داروها شامل موارد زیر هستند:
- داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs)
- تئوفیلین
- سوکرالفیت، دیدانوزین، آنتیاسیدها، مکملهای غذایی یا سایر داروهای حاوی منیزیم، آلومینیوم، آهن یا روی
- داروهای حاوی افلوکساسین
قیمت داروی لووفلوکساسین
Levofloxacin جزء داروهای ارزانقیمت طبقهبندی میشود. از اینرو، به راحتی میتوانید آن را تهیه کنید.
بیشتر بخوانید: روش مصرف قرص مترونیدازول
فعل و انفعالات داروی لووفلوکساسین در بدن
قرص لووفلوکساسین به صورت همی هیدرات و در دوزهای مختلف تولید میشود. Levofloxacin به دستهای از داروها به نام آنتیبیوتیکهای فلوروکینولون تعلق دارد. این دارو با از بین بردن باکتریهایی که باعث عفونت میشوند اثربخشی خود را نشان میدهد.
افراد آسیبپذیر
در مورد تاثیر داروی Levofloxacin روی جنین انسان اطلاعات کافی وجود ندارد. به همین دلیل، در دوران بارداری فقط در صورت نیاز از این دارو استفاده میشود. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، قبل از مصرف Levofloxacin با پزشک مشورت کنید.
استفاده از قرص لووفلوکساسین در شیردهی ممکن است در نوزاد عوارض جانبی ایجاد کند. اگر به کودک خود شیر میدهید، با پزشک صحبت کنید. چرا که باید شیردهی را قطع کنید یا مصرف دارو را کنار بگذارید.
هرگز این دارو را بدون مشورت با پزشک به کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال ندهید. چون ممکن است آنها را دچار عوارض جانبی جدی کند.
کلام پایانی
چنانچه از داروی Levofloxacin استفاده میکنید، دوره درمان را کامل و در فواصل زمانی مشخص به پزشک مراجعه کنید. رعایت این نکته به ظاهر ساده احتمال بروز عوارض جانبی را کاهش و سرعت بهبودی شما را افزایش میدهد. اگر در مورد نحوه مصرف داروی لووفلوکساسین یا عوارض جانبی آن به راهنمایی نیاز دارید، به سایت درمانکده مراجعه کنید. در درمانکده میتوانید از بهترین متخصصان برای ویزیت حضوری یا مشاوره آنلاین وقت بگیرید.
بیشتر بخوانید: قرص پروپرانولول برای چیست؟
سوالات متداول
در پاسخ به این سوال که داروی لووفلوکساسین برای چیست باید بگوییم که از این دارو برای درمان انواع عفونتهای باکتریایی که پوست، دستگاه ادراری، پروستات و دستگاه تنفس فوقانی را تحت تاثیر قرار میدهند استفاده میشود. اما معمولا داروی لووفلوکساسین برای عفونت واژن کاربرد ندارد.
داروی Levofloxacin در دوزهای مختلف از جمله ۲۵۰، ۵۰۰ و ۷۵۰ میلیگرم تولید میشود که همگی به درمان عفونتهای باکتریایی کمک میکنند.
زیادهروی در مصرف این دارو باعث سرگیجه، خوابآلودگی، لکنت زبان، حالت تهوع و استفراغ میشود. اگر فکر میکنید بیش از حد از داروی Levofloxacin استفاده کردهاید، فورا با پزشک تماس بگیرید یا به نزدیکترین اورژانس مراجعه کنید.
منابع: go.drugbank, webmd, medlineplus